Bierglazen met borsten

Wist je dat je als man door het drinken van te veel IPA bier (India pale ale) ‘man boobs’ kunt krijgen? Waar wordt dit fenomeen door veroorzaakt en hoe kun je het voorkomen of genezen?

We zijn allemaal wel bekend met het fenomeen “bierbuik”, maar het genot van een biertje drinken met je vrienden kan je lichaam ook op een andere manier beïnvloeden. Nu blijkt uit een stuk in de Independent dat hoppige bieren borstgroei bij mannen kunnen veroorzaken.

Mannen krijgen borsten door IPA bier

IPA bevat veel hop

Het blijkt dat India Pale Ale (IPA) kan bijdragen aan het ontwikkelen van borstgroei bij mannen (man boobs). De officiële benaming hiervoor is Gynaecomastie. De oorzaak hiervan ligt bij eetgewoonten, lifestyle en de hormoonhuishouding. Vooral op die laatste hebben IPA’s of andere bieren met veel hop invloed.

Hormonen

Hoppige bieren bevatten fyto-oestrogenen. Ondanks dat ze helemaal natuurlijk zijn, kunnen deze stoffen ons eigen oestrogeen imiteren en mogelijk oestrogeendominantie veroorzaken. Mannen kunnen door het drinken van alcohol een lager testosterongehalte krijgen waardoor het oestrogeengehalte stijgt.

Het voordeel van deze fyto-oestrogenen is dat ze je ’s nachts helpen bij het slapen en ze helpen vrouwen door de overgang te komen. Helaas hebben ze dus ook een nadeel, want zij veroorzaken de borstgroei bij mannen en wat bekend staat als een ”brouwers hanger”. Dit verwijst naar de erectiele disfunctie die veel mannen ervaren na het drinken van te veel bier. Na langdurige blootstelling aan de oestrogeen eigenschappen van hop kunnen mannen moeite krijgen om een goede erectie te krijgen. 

Advies

Maar niet getreurd mannen er zijn bepaalde dingen die je kunt doen om dit tegen te gaan!

– Hoe meer vet je hebt, hoe meer oestrogenen je produceert, gaan sporten verhoogt je testosteron.

– Verlaag je inname van alcohol, suiker en geraffineerde koolhydraten.

– Het eten van bepaalde groenten maakt ook een groot verschil, groentes zoals spinazie, broccoli, kool of spruitjes.

– Steek je maat met tieten een hart onder de riem door hem dit mooie bierglas met borsten cadeau te doen!

– Tot slot is het niet bewezen dat er genoeg fyto-oestrogenen het lichaam binnenkomen om daadwerkelijk voor ‘problemen’ te zorgen. Dit artikel beweert juist dat IPAs niet voor man boobs kunnen zorgen. 

Onzin. Zei de Beer

waar blijkt dit uit? Bron? En zijn die bierglazen borsten ook te koop?

Bier shop

 • Heineken na Freddy

  € 19.95

  Heineken na Freddy
 • Beer Tasting set met proefplankje

  € 39.95

  Beer Tasting Set
 • Wat je als bierliefhebber moet weten

  € 19.99

  Wat je als bierliefhebber moet weten

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!