Bier drinken is leuk. Bier drinken na een mooie wandeling is nog leuker. De ANWB bracht het grote Nederlandse Bierwandelboek uit.

In dit boek vindt je 30 wandelroutes door heel Nederland, circa 5 tot 15 kilometer lang, die allemaal eindigen bij een locatie waar je een lokaal of regionaal speciaalbier kunt drinken.

Bij elke wandelroute kun je lezen wat er onderweg zoal te zien is en staat informatie over de brouwerij en het speciaalbier dat bij de wandeling hoort. De populariteit van speciaalbier (of craft beer, zoals het vaak wordt genoemd) is de laatste jaren naar ongekende hoogten gestegen. Nederland telt inmiddels bijna 1000 brouwerijen van speciaalbier, na Duitsland het grootste aantal van Europa. Tegelijkertijd trekken steeds meer mensen de wandelschoenen aan om van de natuur of van een interessante stedelijke omgeving te genieten, of om gewoon een stevig stuk te lopen. Dit bierwandelboek combineert beide trends. Een speciaalbier smaakt namelijk nóg lekkerder als je het lichaam eerst aan het werk hebt gezet, en een wandeltocht is nóg leuker als je weet dat je aan het einde een bijzonder bier te wachten staat. 

Wil je liever in groepsverband bierwandelen? Neem dan eens een kijkje op de website van Bierwandeling.nl. Daar vindt je diverse bierwandelingen in Leiden.