Heineken Blade Tap

Heineken lanceert in Engeland een nieuw tapsysteem wat van elk aanrecht een bar kan maken. De fusten voor dit systeem bevatten acht liter Heineken bier. Het is vooralsnog onbekend óf en wanneer dit systeem naar Nederland komt.

18 oktober 2017 om 15:01

Blade Tapsysteem

Het Blade tapsysteem zal in eerste instantie alleen in Engeland worden verkocht. Het is (nog) niet in Nederland beschikbaar. Naast Heineken zullen er ook fustjes beschikbaar zijn van bijvoorbeeld Birra Moretti, Tiger en Desperados. Als je een fust hebt aangebroken blijft het bier tot 30 dagen vers. 

De tap werkt onder het zogenaamde ‘Plug Pour’ motto, wat inhoudt dat je hem overal neer kunt zetten en kunt gaan tappen. Met de Blade biertap tap je het bier onder een temperatuur van twee graden Celsius. Dit wordt mogelijk gemaakt door een innovatief lucht-compressie systeem dat werkt zonder CO2 of andere toevoegingen.

Heineken SUB

We zijn benieuwd of deze tap naar Nederland gaat komen. Op het tapsysteem The SUB van Heineken is de nodige kritiek gekomen (lees de reacties in dit artikel over de Beertender fusten). Vooral de inhoud van de Torps (2L) was een reden voor kritiek. Met de 8-liter fusten van de Heineken Blade kun je in ieder geval nog éven vooruit tijdens een feestje.

We zijn benieuwd, vind jij de Blade een vooruitgang vergeleken met The SUB? Bezoek de website over het Blade 8 Liter Countertop Draught System voor meer informatie.

Blade Tapsysteem

Voor iedereen die denk dit word mijn kerstcadeau helaas.Volgens Heineken Nederland komt de Blade voor de normale consument/ thuis gebruikers niet op de markt als de Blade überhaupt op de Nerlands markt komt.Dit is echt zwaar balen!!! Had de Blade graag willen hebben maar helaas. Dus we houden het maar bij de kratjes Heineken.

Ik ben het helemaal met Harry eens.Moet eerlijk zeggen de Blade ziet er super gaaf en 8 liter is helemaal geweldig helemaal met een feestje!Wij hebben nog steeds onze Beer op de koelkast staan in de hoop dat de 4 liter fusten terug komen.We konden onze Beer wel inruilen voor korting op de Sub 2 liter maar dit vinden we echt 10× niks al helemaal niet omdat we in het weekend graag een biertje drinken. Dus 2 liter duhhh hoe kon Heineken dit in godsnaam bedenken pffff.Nu maar duimen dat je dan ook een leuke aanbiedingen krijgt als je de Beer inruild op de Blade als die überhaupt ook hier word uitgebracht en dan ook de vaten gewoon bij de winkel kunt krijgen!!!

Echt bizar, WEER een nieuwe tap inderdaad. Van de superieure 4 liter Beertender, naar de 2 liter Sub, naar de 8 liter Blade… oh ja en de 5 liter (tapvat) Beertenders in Frankrijk hebben we ook nog… Heineken, toon respect voor je klanten en zorgt weer dat de 4 liter Beertender vaatjes te verkrijgen zijn, dan maar rechtstreeks bij jullie via Internet idem aan de Sub vaatjes.

Zou mooi wezen kan ik nog langer genieten van een vers glas Heerlijk helder Heineken . Laat de Blade 8 liter maar snel komen.

Mooie R2D2 stijl biertap 🙂 Maar waarom moet er zonodig een nieuw tapsysteem komen, ik begrijp nog steeds niet dat er geen fusten meer voor de Beertender beschikbaar zijn? Ik heb geen vertrouwen meer in Heineken en thuistaps.

Reclame van Heineken

Crack the Case Heineken

Crack the Case
De Heineken reclame ‘Crack the Case’ met onder andere Daniel Craig.

Meer reclames van Heineken

Laatste updates


 • 19 okt


 • 19 okt


 • 19 okt


 • 18 okt


 • 18 okt

Laatste reacties

Bier shop

 • Reddingsband voor bier

  € 4.90

  Reddingsband voor bier
 • Brewery, brand and family: 150 years of Heineken

  € 39.95

  Brewery, brand and family: 150 years of Heineken
 • Beer sparkling glas

  € 3.50

  Enjoying Beer Sparkling Bierglazen