Crooked spider wint prijzen

De Wassenaarse brouwerij Crooked Spider is deze week bekroond met meerdere prijzen tijdens de “Beer Awards” in Engeland. Van de zes ingezonden bieren kwamen er maar liefst vijf terug met een certificaat.

19 oktober 2017 om 09:45

Prijzenfestival

In totaal werden 186 prijzen uitgereikt aan bieren uit verschillende categorieën. Zo zijn er bijvoorbeeld Pilsners en Dubbelbocken. Een wereld van verschil volgens de brouwer: “Ik brouw zelf bieren met internationale twists, met ieder een eigen smaak. Dat houdt het brouwen ook leuk! En als je bieren dan in een rijtje met namen als Duvel en Samuel Adams staan, komt er een nog grotere glimlach op je gezicht.”

Crooked Spider Beer Award winners

R.I.B.A.C.S.

De absolute kers op de taart werd behaald met de R.I.B.A.C.S. De versie 2016 Glenburgie ’95 werd door de kenners tussen een rij van 12 vijf-sterren bieren van internationale afkomst geplaatst.

Het bier, een Russian Imperial Stout, wordt slechts éénmaal per jaar, tussen Kerst en Oud Nieuw gebrouwen. De lat lag hoog, de versie van vorig jaar werd reeds verkozen tot “beste winterbier van Nederland” en won tevens een gouden medaille tijdens een wedstrijd in Lyon. Na het brouwen wordt dit pikzwarte, zware bier vergist en gelagerd op reeds gebruikte vaten, waardoor de smaak van het vat in het bier terechtkomt.

“Het was even zoeken, maar voor deze versie hebben we een vat gevonden waar voorheen een hele mooie speyside whisky in heeft gezeten. De whisky is slechts aan één klant verkocht, dus wij moesten zelf naar Stuttgart om een fles te bemachtigen!” Ook voor het bier moet wellicht ver gezocht worden, er zijn namelijk maar 480 flessen afgevuld.

De bieren van Crooked Spider zijn voornamelijk in de regio van Wassenaar te krijgen.

Reclame van Hahn

Hahn commercial

Een kijkje in de bierbrouwerij van Hahn bier
Zien hoe het eraan toegaat in de bierbrouwerij van Hahn?

Meer reclames van Hahn

Laatste updates


 • 19 okt


 • 19 okt


 • 19 okt


 • 18 okt


 • 18 okt

Laatste reacties

Bier shop

 • Ninja Wallet

  € 8.95

  Ninja Wallet
 • Bier! magazine

  € 23.50

  Bier! Magazine
 • Bavaria bierglas

  € 4.00

  Bavaria bierglazen