Westvleteren 8 (Blauw – 8%) is een koperkleurig bier met volle, beige schuimkraag. Het bier laat zich het best omschrijven als een dubbel, waarin het aroma van bruine suiker, gedroogd fruit, alcohol en de nodige kruiden mooi naren komt. Verwacht in de smaak verder rozijnen, pruimen en tonen van chocolade. Vol bier met een klein bittertje in de afdronk.

Westvleteren 8 (Blauw)

Het bier Westvleteren 8 (Blauw) van brouwerij Westvleteren is een mooi bier uit Belgie. Het bier valt onder het type Strong ale met een alcoholpercentage van 8% is het bier redelijk zwaar.

Over Brouwerij Westvleteren

Brouwerij Westvleteren is volgens vele de beste trappistenbrouwerij ter wereld. De oorsprong ligt in 1831. De arbeiders hadden in die tijd namelijk recht op twee glazen bier per dag. Om geld te besparen besloten de paters zelf te brouwen. Dit beviel goed en in 1838 begon de eerste verkoop. De brouwerij groeide gestaag door, maar moest in 1945 voor een aantal decennia uitwijken naar de Sint-Bernardus brouwerij. Leuk feit: de Sint Bernardus Abt 12 wordt door velen vergelijkbaar genoemd met de Westvleteren 12 (al is de smaak daadwerkelijk wel iets anders). Sinds 1992 wordt er weer gebrouwen in het eigen klooster. Het bier wordt in beperkte oplage gebrouwen, zodat er precies voldoende overblijft voor het levensonderhoud van de monniken. Het bier is daardoor lastig te verkrijgen, maar gelukkig hebben wij goede contacten waardoor we de bieren meestal op voorraad hebben. Dit zijn van die bieren die – om het verhaal en de smaak – iedereen minimaal een keer in zijn leven gedronken moet hebben.

Belgie

Indicatieve prijs: 14.05

Vol:
IBU: