Het bier Westvleteren 12 -XII- (10,2%) is vele malen verkozen als beste bier ter wereld. In het aroma van het donkerbruine speciaalbier komen fruit, karamel en chocola op een fantastische manier samen. Verder een perfect gebalanceerde smaak, waarin elke keer weer wat nieuws te ontdekken is. Absolute topper.

Westvleteren 12 (XII)

Het bier Westvleteren 12 (XII) van brouwerij Westvleteren is een mooi bier uit Belgie. Het bier valt onder het type Quadrupel met een alcoholpercentage van 10,2% is het een zeer zwaar bier.

Over Brouwerij Westvleteren

Brouwerij Westvleteren is volgens vele de beste trappistenbrouwerij ter wereld. De oorsprong ligt in 1831. De arbeiders hadden in die tijd namelijk recht op twee glazen bier per dag. Om geld te besparen besloten de paters zelf te brouwen. Dit beviel goed en in 1838 begon de eerste verkoop. De brouwerij groeide gestaag door, maar moest in 1945 voor een aantal decennia uitwijken naar de Sint-Bernardus brouwerij. Leuk feit: de Sint Bernardus Abt 12 wordt door velen vergelijkbaar genoemd met de Westvleteren 12 (al is de smaak daadwerkelijk wel iets anders). Sinds 1992 wordt er weer gebrouwen in het eigen klooster. Het bier wordt in beperkte oplage gebrouwen, zodat er precies voldoende overblijft voor het levensonderhoud van de monniken. Het bier is daardoor lastig te verkrijgen, maar gelukkig hebben wij goede contacten waardoor we de bieren meestal op voorraad hebben. Dit zijn van die bieren die – om het verhaal en de smaak – iedereen minimaal een keer in zijn leven gedronken moet hebben.

Belgie

Indicatieve prijs: 14.05

Vol:
IBU: