Oesterstout (8,5%) is een bijzonder bier. De Scheldebrouwerij gebruikte tijdens het brouwen oester schelpen en dat is te merken in de smaak. Verder zoetige mout, likeur en gedroogd fruit. Absoluut geen standaard stout bier, wel erg lekker.

De Scheldebrouwerij – Oesterstout

Het bier Oesterstout van de Scheldebrouwerij is een mooi bier uit Belgie. Het bier valt onder het type Stout met een alcoholpercentage van 8,5% is het bier redelijk zwaar.

Over de Scheldebrouwerij

De Scheldebrouwerij wordt in 1994 opgericht door de Nederlandse amateurbrouwers Jan en Frans Ooms in ‘s-Gravenpolder. Na een aantal jaren alle vrije tijd in de brouwerij te stoppen groeit het bedrijf uit zijn voegen. De slimme ondernemers vestigen daarna hun bier net over de Belgische grens, waardoor het sindsdien als Belgisch bier vermarkt kan worden. Een simpel feit, maar iets dat alleen al daardoor in het buitenland als kwaliteitsproduct wordt gezien. Gelukkig is dat bij De Scheldebrouwerij ook terecht, want kwaliteitsbieren maken ze. Met klassiekers als Dulle Griet, Lamme Goedzak, Zeezuiper en Strandgaper laten ze al vele jaren bierliefhebbers genieten.

Belgie

Indicatieve prijs: 2.4

Vol:
IBU: