Het speciaalbier Renaissance van de Belgische brouwerij Dochter van de Korenaar is een bier waarbij de oorsprong van de orginele IPA is benaderd. De brouwer is teruggegaan naar het ontstaan van de India Pale Ale en heeft hier deze speciale IPA van gemaakt.

Dochter Van De Korenaar – Renaissance 50cl

Renaissance van brouwerij Dochter Van De Korenaar is een mooi bier uit Belgie. Het bier valt onder het type India Pale Ale met een alcoholpercentage van 7% valt het onder de redelijk zware bieren.

Over Brouwerij Dochter van de Korenaar

Dochter van de Korenaar opende in 2007 zijn deuren. De Belgische brouwerij werd opgericht door het Nederlandse echtpaar Monique en Roland Mengerink. Ze bouwden net over de grens hun eigen brouwinstallatie. De naam Dochter van de Korenaar is een verwijzing naar bier, dat stamt uit een oud Mechels verhaal. De brouwerij won in zijn korte bestaan reeds een aantal prijzen, waaronder de Goudse bierprijs, zilver op het Zythos Bierfestival en zilver op de European Beer Star Awards. Verwacht van de Dochter van de Korenaar uitgesproken, hoppige bieren die goed in balans zijn. Enkele toppers zijn Bravoure, Belle Fleur, Noblesse en Extase. Wat BierLab betreft een van de betere brouwerijen in Belgie.

Belgie

Indicatieve prijs: 8.95

Vol:
IBU: