Dochter van de Korenaar Charbon (7%) is een zwarte, droge stout, waarin de vanille, chocolade, rook en het gebrande mout sterk naar voren komen. De zoete smaak van de vanille en chocolade is mooi in balans met de gebrande, rokerige mout. De nasmaak is droog en daarin komt het rokerige karakter sterker naar voren.

Dochter Van De Korenaar – Charbon 33cl

Charbon 33cl van brouwerij Dochter Van De Korenaar is een mooi bier uit Belgie. Het bier valt onder het type Stout met een alcoholpercentage van 7% onder de redelijk zware bieren. Geniet ervan!

Over Brouwerij Dochter van de Korenaar

Dochter van de Korenaar opende in 2007 zijn deuren. De Belgische brouwerij werd opgericht door het Nederlandse echtpaar Monique en Roland Mengerink. Ze bouwden net over de grens hun eigen brouwinstallatie. De naam Dochter van de Korenaar is een verwijzing naar bier, dat stamt uit een oud Mechels verhaal. De brouwerij won in zijn korte bestaan reeds een aantal prijzen, waaronder de Goudse bierprijs, zilver op het Zythos Bierfestival en zilver op de European Beer Star Awards. Verwacht van de Dochter van de Korenaar uitgesproken, hoppige bieren die goed in balans zijn. Enkele toppers zijn Bravoure, Belle Fleur, Noblesse en Extase. Wat BierLab betreft een van de betere brouwerijen in Belgie.

Belgie

Indicatieve prijs: 4.25

Vol:
IBU: