De Prael De Klassieker (4,5%) is een collaboration brew met Wesley Aarse van de Bijdehand Brouwerij. Dit mistige, amberkleurige bier heeft de geur van fruit, mout en kruiden. De smaak is toegankelijk, waarbij het zoetige gist mooi mixt met de bittere tonen in het bier. Vrij toegankelijke dorstlesser.

De Prael – De Klassieker

De Prael De Klassieker van brouwerij De Prael is een mooi bier uit Nederland. Het bier valt onder het type Bitter met een alcoholpercentage van 4,5% valt het onder de lichtere bieren.

Over Brouwerij De Prael

De Prael is een brouwerij die zich in 2002 vestigde in Amsterdam. In eerste instantie werd de brouwerij geopend als de Parel, maar na een rechtszaak veranderde het de naam in het anagram de Prael. Opvallend is dat de brouwerij is begonnen als een sociale werkplaats. Het was daarmee de eerste in Nederland, maar kreeg later opvolgingen van onder meer Breugem en De 7 Deugden. Hoewel het in de beginjaren nog stoeien was met de recepten, hebben ze het brouwproces inmiddels goed onder controle gekregen en brouwen ze heerlijke bieren als Johnny, Willeke en Willy. Leuk detail is dat vrijwel alle bieren worden vernoemd naar volkszangers. Uitzondering is het bier Nick en Simon, dat werd vernoemd naar de mannen van het biercafe In de Wildeman.

Nederland

Indicatieve prijs: 2.5

Vol:
IBU: