Her bier van de dag is:

Het bier Zwarte Riek van brouwerij De Prael is een mooi bier uit Nederland. Het bier valt onder het type Stout met een alcoholpercentage van 4,9% valt het onder de lichtere bieren. Geniet ervan!

De Prael – Zwarte Riek

Het bier Zwarte Riek van brouwerij De Prael is een mooi bier uit Nederland. Het bier valt onder het type Stout met een alcoholpercentage van 4,9% valt het onder de lichtere bieren.

Over Brouwerij De Prael

De Prael is een brouwerij die zich in 2002 vestigde in Amsterdam. In eerste instantie werd de brouwerij geopend als de Parel, maar na een rechtszaak veranderde het de naam in het anagram de Prael. Opvallend is dat de brouwerij is begonnen als een sociale werkplaats. Het was daarmee de eerste in Nederland, maar kreeg later opvolgingen van onder meer Breugem en De 7 Deugden. Hoewel het in de beginjaren nog stoeien was met de recepten, hebben ze het brouwproces inmiddels goed onder controle gekregen en brouwen ze heerlijke bieren als Johnny, Willeke en Willy. Leuk detail is dat vrijwel alle bieren worden vernoemd naar volkszangers. Uitzondering is het bier Nick en Simon, dat werd vernoemd naar de mannen van het biercafe In de Wildeman.

Prijsindicatie: € 2.60

Merk: De Prael

Biersoort: Stout

Inhoud: 33cl

Dit bier is hier te koop!