Her bier van de dag is:

Orval is het enige trappistenbier dat slechts één bier wereldwijd op de markt brengt. In het aroma komen bloemen, fruit en mout naar voren. De smaak is bitter, bevat citrus tonen en sporen van mout. Heerlijke, volle afdronk. Zeer herkenbaar trappistenbier van 6,2% dat volgens ons tot één van de absolute toppers behoort in zijn klasse.

Orval Bier

Het bier Orval is een Belgisch trappistenbier van brouwerij Orval. Het is de enige trappistenbrouwerij die slechts één bier op grote schaal in de markt zet. Bovendien is het zeker naast andere trappistenbieren een zeer uitgesproken smaak die veel lof verdiend. Orval bier kopen is niet altijd makkelijk, omdat het populaire bier (en geldt zeker voor Belgie) niet overal beschikbaar is. Bij BierLab is Orval Bier bestellen gelukkig vrijwel altijd mogelijk, aangezien we onze vaste contacten hebben.

Brouwerij Orval

De brouwerij werd in 1931 opgericht en besloot bier te brouwen om de heropbouw van de abdij te kunnen bekostigen. De inkomsten worden sindsdien besteed aan het onderhoud van het gebouw en aan sociale hulp. Dat zijn twee voorwaarden waaraan een trappistenbrouwerij zich dient te houden. Desondanks is de brouwerij in de laatste jaren wel enigszins gegroeid, maar komt het nu met 70.000 hl aan zijn grens. De verwachting is dat Orval daardoor een mooi, exclusief Belgisch bier blijft dat zijn smaak zal weten te behouden.

Geniet ervan!

Prijsindicatie: € 2.45

Merk: Orval

Biersoort: Ale

Inhoud: 33cl

Dit bier is hier te koop!