Her bier van de dag is:

De Prael Willy (11,5%) is een donkerbruine quadrupel met beige kop. Met onder meer bruine suiker, karamel en gedroogd fruit heeft het een volle, zoete smaak. Het alcoholpercentage geeft het een warme smaak mee en die blijft lekker hangen.

De Prael – Willy

Het bier Willy van brouwerij De Prael is een mooi bier uit Nederland. Het bier valt onder het type Quadrupel met een alcoholpercentage van 11,5% is het een zeer zwaar bier.

Over Brouwerij De Prael

De Prael is een brouwerij die zich in 2002 vestigde in Amsterdam. In eerste instantie werd de brouwerij geopend als de Parel, maar na een rechtszaak veranderde het de naam in het anagram de Prael. Opvallend is dat de brouwerij is begonnen als een sociale werkplaats. Het was daarmee de eerste in Nederland, maar kreeg later opvolgingen van onder meer Breugem en De 7 Deugden. Hoewel het in de beginjaren nog stoeien was met de recepten, hebben ze het brouwproces inmiddels goed onder controle gekregen en brouwen ze heerlijke bieren als Johnny, Willeke en Willy. Leuk detail is dat vrijwel alle bieren worden vernoemd naar volkszangers. Uitzondering is het bier Nick en Simon, dat werd vernoemd naar de mannen van het biercafe In de Wildeman.

Prijsindicatie: € 2.95

Merk: De Prael

Biersoort: Quadrupel

Inhoud: 33cl

Dit bier is hier te koop!