Her bier van de dag is:

Jopen Jacobus RPA (5,3%) is verkozen tot ’s Werelds beste Rye Pale Ale tijdens de World Beer Awards. Terecht. Het amberkleurige bier met gebroken witte schuimkraag heeft zijn eigen karakter. Met een mix karamel en fruit in zowel geur als smaak weet het op zijn eigen manier te verrassen. Erg lekker.

Jopen Jacobus RPA

Jopen Jacobus RPA van brouwerij Jopen werd gebrouwen om het 100 jaar bestaan van de Jacobuskerk te vieren. Het prijswinnende bier uit Nederland valt onder het type Rye Pale Ale. Het is zowel een zeer herkenbaar, als toegankelijk bier. De zoete karamelsmaak wordt prachtig aangevuld door het fruit. Bovendien is die met 5,3% relatief laag in de alcohol, waardoor het een lekker drinkbaar bier blijft. Een van de toppers van de Haarlemse brouwerij Jopen.

Over Brouwerij Jopen

De Haarlemse brouwerij Jopen komt voort uit de Stichting Haarlems Biergenootschap. Eind 1994 opent de brouwerij de deuren als Jopen, nadat het bier Hoppen is gebrouwen ter ere van het 750-jarig bestaan van de stad. Het eerstvolgende bier, Jopen Koyt, is ook gebaseerd op een oud stadsrecept. Het bier wint internationaal de nodige prijzen en zorgt er mede voor dat de brouwerij zijn naam vestigt in de Nederlandse biercultuur. In 2010 opent Jopen een eigen proeflokaal in de prachtige Jopenkerk. Na een aantal succesvolle jaren volgt in 2014 een uitbreiding, een tweede locatie in Haarlem, zodat de productie van het bier verder omhoog geschroefd kan worden voor de grote vraag in het buitenland. Jopen wordt gezien als een zeer goede, zeer stabiele brouwerij die zowel nationaal als internationaal weet te scoren met prachtige bieren als Jacobus RPA, Jopen Extra Stout en Jopen Adriaan Witbier.

Prijsindicatie: € 2.05

Merk: Jopen

Biersoort: IPA

Inhoud: 30CL

Dit bier is hier te koop!