Her bier van de dag is:

Texels Noorderwiend (7,5%) is een amberkleurig bier. Het bier is vernoemde naar de Texelse, koude Noorderwind. Het komt dan ook het best tot zijn recht tijdens de koudere dagen. Het is vol van smaak, waarin vooral sinaasappel en de nodige kruiden duidelijk te proeven zijn. Gebrouwen van uitsluitend duinwater en Texelse gerstemout.

Texels Noorderwiend

Het bier Texels Noorderwiend van brouwerij Texelse Bierbrouwerij is een mooi bier uit Nederland. Het bier valt onder het type Tarwebier met een alcoholpercentage van 7,5% is het bier redelijk zwaar.

Over Texelse Bierbrouwerij

De Texelse Bierbrouwerij opende zijn deuren in 1999 als doorstart van de eerdere ‘Tesselse brouwerij’. Na eerst een aantal jaren als huurbrouwerij te brouwen, kocht het in 2003 zijn eigen ketels. Sindsdien brouwen ze op het eiland zelf hun bieren en gebruiken ze zoveel mogelijk Texelse eilandproducten, waaronder duinwater en gerst. De laatste jaren is de brouwerij flink gegroeid in productie. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat wij zeker zijn dat we ook de aankomende jaren nog kunnen genieten van onder meer Texels Skuumkoppe, Texels Bock, Texels Dubbel en een Texels Tripel.

Prijsindicatie: € 1.70

Merk: Texelse Bierbrouwerij

Biersoort: Tarwebier

Inhoud: 30cl

Dit bier is hier te koop!