Her bier van de dag is:

Dulle Griet (6,5%) is een roodbruin bier met lichtbeige schuimkraag van de Belgische Scheldebrouwerij. Met de neus kan geroosterd mout, karamel en gedroogde pruimen waargenomen worden. De smaak is zoet, maar bevat ook een bittere noot. Nasmaak blijft lekker lang hangen. Lekker dubbel.

De Scheldebrouwerij – Dulle Griet

Het bier Dulle Griet van de Scheldebrouwerij is een mooi bier uit Belgie. Het bier valt onder het type Dubbel met een alcoholpercentage van 6,5% is het bier redelijk zwaar.

Over de Scheldebrouwerij

De Scheldebrouwerij wordt in 1994 opgericht door de Nederlandse amateurbrouwers Jan en Frans Ooms in ‘s-Gravenpolder. Na een aantal jaren alle vrije tijd in de brouwerij te stoppen groeit het bedrijf uit zijn voegen. De slimme ondernemers vestigen daarna hun bier net over de Belgische grens, waardoor het sindsdien als Belgisch bier vermarkt kan worden. Een simpel feit, maar iets dat alleen al daardoor in het buitenland als kwaliteitsproduct wordt gezien. Gelukkig is dat bij De Scheldebrouwerij ook terecht, want kwaliteitsbieren maken ze. Met klassiekers als Dulle Griet, Lamme Goedzak, Zeezuiper en Strandgaper laten ze al vele jaren bierliefhebbers genieten.

Prijsindicatie: € 2.20

Merk: Scheldebrouwerij

Biersoort: Dubbel

Inhoud: 33cl

Dit bier is hier te koop!